آیا آجیل برای دندان مضر است؟

آیا آجیل برای دندان مضر است؟

آجیل ها سرشار از مواد مغذی ضروری مانند پروتئین، فیبر و چربی های سالم هستند. این موضوع آنها را به یک میان وعده محبوب تبدیل می کند. با این حال، بافت ترد آنها می تواند دندان های شما را به چالش بکشد.

وقتی آجیل می خورید، می تواند مینای دندان شما ساییده شود. مینا لایه بیرونی محافظ دندان شماست. هنگامی که آسیب ببیند، دیگر رشد نمی کند. علاوه بر این، مینای آسیب دیده خطر ابتلا به مشکلات دندانی مانند پوسیدگی دندان را افزایش می دهد. بنابراین، مهم است که به نحوه مصرف  آجیل توجه داشته باشید. در نتیجه همواره مراقب باشید که پوست سخت آجیل ها را با دندان نشکنید. در این مطلب از فروشگاه اینترنتی حاجیل به فواید آجیل برای دندان خواهیم پرداخت

 

1-آجیل ها رسوبات باکتری را از دندان های شما حذف می کنند

قبل از اینکه آجیل را به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید، به این خبر خوب گوش کنید. بسیاری از آجیل ها مملو از ویتامین ها و مواد معدنی هستند که سلامت دندان ها را تقویت می کنند.

مانند جویدن سبزیجات، آجیل ترد با از بین بردن رسوبات باکتریایی دندان ها را تقویت می کند. برخی از انواع مغزها مانند گردو حاوی نوعی اسید به نام الاژیک هستند. نوعی نادر که فقط در میوه هایی مانند توت فرنگی و انار یافت می شود.

همانطور که قبلا هم گفته بودیم برخی از آجیلها برای مبارزه با پوکی استخوان و استحکام استخوان ها مناسب هستند. برای مثال بادام منبع  فوق العاده ای از کلسیم است. کلسیم برای استحکام دندان ها و استخوان ها ضروری است. همچنین قند کمی دارند که می تواند عامل مهمی در پوسیدگی دندان باشد.

از طرف دیگر بادام هندی تولید بزاق را تحریک می کند که به خنثی کردن اسیدها و پاکسازی دهان شما کمک می کند. این می تواند به جلوگیری از پوسیدگی کمک کند.

 

  1. خبر بد درباره رابطه آجیل و دندان

در حالی که برخی از آجیل ها فواید زیادی برای دندان دارند، برخی دیگر ممکن است دندان دوست نباشند.

آجیل های شیرین مانند قیسی و انجیرخشک برای دندان های شما خوب نیستند. قند این آجیل ها می تواند به دندان شما بچسبد. این امر زمینه ای برای رشد باکتری های مضر ایجاد می کند که باعث ایجاد حفره می شوند. اما، برخی از آجیل ها می توانند مضرتر از بقیه باشند.

مثلا گردو فندق خوشمزه هستند. اما، آنها پوست بسیار سختی دارند. مصرف بی احتیاط آن ها می تواند منجر به شکستگی دندان یا کنده شدن دندان شود.

بلاخره برای سلامت دندان آجیل بخوریم یا نه؟

نگران نباشید؛ شما مجبور نیستید که آجیل مورد علاقه خود را به طور کامل رها کنید. شما می توانید با حفظ سلامت دندان های خود از آنها لذت ببرید.

وقتی آجیل می خورید باید با دقت بجوید. برای جویدن آجیل به آرامی و با احتیاط وقت بگذارید. این کار خطر ترک خوردن یا آسیب دیدن دندان های شما را کاهش می دهد. هنگام خوردن آجیل نیز باید آب بنوشید. این به شستشوی هرگونه ذرات ماندگاری که ممکن است به دندان شما بچسبد کمک می کند.

به هیچ عنوان سعی نکنید آجیل های با پوست سخت مانند فندق ، گردو یا پسته دهن بسته را با دندان بشکنید.

نکته دیگر در مورد انواع آجیل هایی است که برای میان وعده انتخاب می کنید. در صورت امکان، آجیل های بدون نمک و خام را انتخاب کنید. این امر مضرات بالقوه ناشی از قند یا نمک اضافه را به حداقل می رساند. اگر آجیل را به عنوان میان وعده می خورید، آنها را با محصولات لبنی مانند پنیر یا ماست ترکیب کنید. لبنیات سرشار از کلسیم است که می تواند به جبران هرگونه ساییدگی بالقوه مینای دندان کمک کند.

از نظر فنی، آجیل سرشار از مواد معدنی است. از جمله برخی از این مواد معدنی می توان به مس، کلسیم و منیزیم اشاره کرد. آنها همچنین حاوی سلنیوم هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک می کند ما انسان ها، بر خلاف بسیاری از گونه های دیگر روی کره زمین، یک مجموعه دندان دائمی داریم. به همین دلیل، مهم است که از آنها مراقبت کنیم و از عملکرد صحیح آنها اطمینان حاصل کنیم. انتخاب غذاهای مغذی به صورت روزانه تفاوت زیادی در حفظ سلامت آنها ایجاد خواهد کرد. آجیل جزء معدود غذاهایی است که می تواند به حفظ سلامت بدن کمک کند. علاوه بر این، به خاطر داشته باشید که سلامت دهان و دندان شما و سلامت کلی بدن شما به هم مرتبط هستند.

نکته پایانی درباره تاثیر آجیل بر دندان

آجیل برای سلامت دندان شما هم میتواند مفید و هم مضر باشد. در حالی که آنها دارای مزایای تغذیه ای هستند، ترد بودن آنها و پوشش های شیرین می تواند چالش هایی را ایجاد کند. کلید این موضوع، اعتدال و مصرف آگاهانه است.

بنابراین، آیا آجیل برای دندان های شما مضر است؟ با رویکرد صحیح، می توانید از فواید آجیل بدون آسیب رساندن به سلامت دندان های خود بهره مند شوید.

آیا آجیل برای دندان مفید است؟

یک جواب کلی برای این موضوع نمیتوان پیدا کرد. اگر در مصرف آجیل دقت شود و سعی کنید از آجیل های خام استفاده کنید، مطمئنا آجیل می تواند به بهبود سلامت دهان و دندان کم کند.

چرا آجیل برای دندان ها می تواند مضر باشد؟

اگر بخواهید پوست سخت آجیل های نظیر فندق یا گردو را با دندان بشکنید یا از آ}یل های شیرین نظیر قیسی و انجیرخشک بطور دائم و مکرر استفاده کنید، این موضوع می تواند باعث آسیب به مینای دندان شما شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا